Graavattuun Benella Kirjoloheen käärittyä mätimoussea ja pikkublinejä

3 tuntia

4 hengelle

Ainesosat

400 g Horisontaalileikattua Benella Kirjolohen viipaletta valmiiksi graavattuna

MÄTIMOUSSE

125 g Smetanaa

125 g Kuohukermaa

125 g Kirjolohen-/Siianmätiä Suolaa Valkopippuria

PIKKUBLINIT

1 dl Maitoa

1 dl Vettä

5 g Hiivaa

1 kpl Keltuainen

1 kpl Valkuainen

40 g Tattarijauhetta

75 g Vehnäjauhoja

VALMISTUSOHJE

Mätimousse

  1. Vatkaa kerma ja smetana yhtä aikaa kovaksi vaahdoksi.
  2. Lisää mäti ja mausteet.

Kirjolohirulla

  1. Levitä graavatut Benella Kirjolohen viipaleet levyksi kelmun tai leivinpaperin päälle.
  2. Lisää mätivaahtoa viipaleiden päälle ja kieritä rullaksi.

Pikkublinit

  1. Sekoita kaikki ainekset paitsi valkuainen ja olut kädenlämpöiseen nesteeseen ja anna seistä kaksi tuntia huoneenlämmössä.
  2. Ohenna kahdella ruokalusikallisella olutta.
  3. Lisää vatkattu valkuainen.
  4. Paista pannulla pieniä blinejä.
  5. Asettele tarjolle ja koristele esimerkiksi herneenversoilla.