Juhlapöydän Benella-voileipäkakku
90 minuuttia
20 annosta/ 1 iso vuokaleipä hengelle
Kalan tekeytyminen mielellään yön yli.
90 minuuttia
20 annosta/ 1 iso vuokaleipä hengelle
Kalan tekeytyminen mielellään yön yli.
Ainesosat
TÄYTE 1
600 g Benella kirjolohifilettä lämminsavustettuna
400 g Creme fraichea
2 kpl Punaista paprikaa
2 kpl Sitruunan kuori
1 prk Kaprismarjoja
Tilliä
TÄYTE 2
200 g Ruohosipuli-tuorejuustoa
Tilli-mätitahnaa maun mukaan
1 prk Garia
KOSTUTUKSEEN
0.25 dl Sitruunamehua
1 dl Vettä
PÄÄLLE JA KORISTELUUN
300 g Ruohosipuli-tuorejuustoa
100 g Graavattua Benella Kirjolohta siivutettuna
50 g Suolapähkinöitä
Ruohosipulia
Paprikaa
Tilli-mätitahnaa ruusukkeina
Leikkaa leipä n. 1 cm:n paksuisiksi levyiksi vaakatasossa ja kostuta ne vesi-sitruunamehulla.
Tee täyte 1 valmiiksi tekeytymään. Hienonna lämminsavustettu Benella Kirjolohifilee ja yhdistä se vaahdotettuun creme fraicheen.
Mausta seos hienonnetulla sitruunankuorella, tillillä, kaprismarjoilla ja lisää pieneksi kuutioitu paprika.
Tee täyte 2 vaahdottamalla ruohosipuli-tuorejuusto. Mausta se mätitahnalla ja hienonnetulla garilla.
Kokoa kakku suuren voipaperiarkin päälle niin että aloitat täytteellä 1 ja laitat täytettä 2 kahteen väliin makua antamaan.
Kääri kakku tiukasti voipaperiin ja laita muovipussiin tekeytymään yön yli jääkaappiin.
Vaahdota ruohosipuli-tuorejuusto ja levitä se kakun päälle ja koristele kakku.