Juhlapöydän Benella-voileipäkakku 

90 minuuttia

20 annosta/ 1 iso vuokaleipä hengelle

Kalan tekeytyminen mielellään yön yli.

Ainesosat

TÄYTE 1

600 g Benella kirjolohifilettä lämminsavustettuna

400 g Creme fraichea

2 kpl Punaista paprikaa

2 kpl Sitruunan kuori

1 prk Kaprismarjoja

Tilliä

TÄYTE 2

200 g Ruohosipuli-tuorejuustoa

Tilli-mätitahnaa maun mukaan

1 prk Garia

KOSTUTUKSEEN

0.25 dl Sitruunamehua

1 dl Vettä

PÄÄLLE JA KORISTELUUN

300 g Ruohosipuli-tuorejuustoa

100 g Graavattua Benella Kirjolohta siivutettuna

50 g Suolapähkinöitä

Ruohosipulia

Paprikaa

Tilli-mätitahnaa ruusukkeina

VALMISTUSOHJE
  1. Leikkaa leipä n. 1 cm:n paksuisiksi levyiksi vaakatasossa ja kostuta ne vesi-sitruunamehulla.

  2. Tee täyte 1 valmiiksi tekeytymään. Hienonna lämminsavustettu Benella Kirjolohifilee ja yhdistä se vaahdotettuun creme fraicheen.

  3. Mausta seos hienonnetulla sitruunankuorella, tillillä, kaprismarjoilla ja lisää pieneksi kuutioitu paprika.

  4. Tee täyte 2 vaahdottamalla ruohosipuli-tuorejuusto. Mausta se mätitahnalla ja hienonnetulla garilla.

  5. Kokoa kakku suuren voipaperiarkin päälle niin että aloitat täytteellä 1 ja laitat täytettä 2 kahteen väliin makua antamaan.

  6. Kääri kakku tiukasti voipaperiin ja laita muovipussiin tekeytymään yön yli jääkaappiin.

  7. Vaahdota ruohosipuli-tuorejuusto ja levitä se kakun päälle ja koristele kakku.