Kermainen siikakeitto

60 minuuttia

4-6 hengelle

Amerikkalainen chowder-tyylinen keitto on aika lähellä perinteistä kotimaista kermaista kalakeittoa. Normaalien keittovihannesten sijaan tämä siikakeitto saa kuitenkin makunsa purjosta, varsiselleristä ja makeasta maissista.

Ainesosat

700 g perunoita

1 sipuli

3 varsisellerin vartta

1 pieni purjo

1 rkl öljyä

1 rkl voita

2 dl valkoviiniä

2 dl kermaa

2 dl maitoa

5 dl kana- tai lihalientä

600 g Benella Siikaa

200 g maissia

4 tillinoksaa

4 lehtipersiljan oksaa

suolaa

mustapippuria

  1. Kuori ja kuutioi perunat, hienonna kuorittu sipuli ja viipaloi sellerit sekä purjosta valkoinen ja vaaleanvihreä osa.

  2. Kuullota kasviksia isossa kattilassa öljy-voi-seoksessa kunnes kasvikset alkavat tarttua kattilan pohjaan.

  3. Lisää valkoviini ja keitä hetki kasaan. Lisää sitten kerma, maito ja liemi. Keitä kunnes perunat ovat kypsiä, noin 15-20 minuuttia.

  4. Lisää kuutioitu ruodoton ja nahaton siika, maissit ja hienonnetut tillit sekä lehtipersiljat. Keitä kunnes kalat kypsyvät (noin 3-5 minuuttia) ja mausta siikakeitto suolalla sekä mustapippurilla. Halutessasi voit lisätä keittoon vielä muutaman tipan tabascoa.