Banaani-Benella

90 minuuttia

4 hengelle

Resepti: Keittiöpäällikkö Kari Aihinen

Ainesosat

1 Benella Kirjolohi fileenä

2/3 osaa suolaa

1 osaa sokeria

mustapippuria

BANAANI-SOIJAKREEMI

2 Banaania

1 salottisipuli

1 valkosipulin kynsi

rypsiöljyä

0.5 dl ruokosokeria

0.5 dl riisiviinietikkaa

0.5 dl soijakastiketta

VALMISTUSOHJE
  1. Fileoi kirjolohesta nahka pois, ja leikkaa kala annospaloiksi. Yhdistä suola ja sokeri. Ripottele seosta kirjolohipalojen päälle maun mukaan, ja jätä ne hetkeksi huoneenlämpöön maustumaan.
  2. Kuivaa kirjolohen pinnalta suolaamisesta kertynyt kosteus liinalla tai talouspaperilla.
  3. Kuumenna paistinpannu todella kuumaksi (savuava). Paahda kirjolohipalojen kaikki pinnat kuivalla kuumalla pannulla, jotta saat kalan pintaan kauniin ruskean värin.
  4. Kypsennä kirjolohi 2–4 minuutin ajan 180-asteisessa uunissa.

Banaani-soijakreemi

  1. Kuori ja leikkaa sipulit hienoksi, ja leikkaa banaanit pieniksi paloiksi.
  2. Freesaa sipulit kattilassa rypsiöljyssä. Lisää banaanipalat, ja freesaa vielä hetki. Lisää ruokosokeri, ja karamellisoi seosta hetken aikaa.
  3. Lisää joukkoon riisiviinietikka ja keitä seosta hieman kasaan. Lisää vielä soija ja jatka seoksen keittämistä hetken ajan. Tarkista maku.
  4. Aja seos blenderissä pyreeksi ja anna jäähtyä hieman. Tarjoile banaani-soijakreemi lämpimänä Benella Kirjolohen seuralaisena.