Helmi-Benella
Resepti: Keittiöpäällikkö Kari Aihinen
Resepti: Keittiöpäällikkö Kari Aihinen
Ainesosat
2 dl Helmi-perunasuurimoita
2 l vettä
2 salottisipulia
0.5 tl salmiakkijauhetta (tai ripaus suolaa)
4 dl kasvislientä
2 rkl chreme fraichea
2 tl voita
2-3 rkl savujuustoa (raastettu)
ruohosipulia
lehtipersiljaa
sitruunamehua
suolaa
1 Benella Lämminsavufile
Keitä perunahelmet reilussa vedessä noin 15 minuutin ajan tai kunnes helmet ovat läpikuultavia ja kypsiä.
Siivilöi kypsät helmet ja huuhtele ne kylmän juoksevan veden alla.
Leikkaa salottisipulit hienoksi. Freesaa niitä kevyesti kattilassa.
Lisää kattilaan perunahelmet ja salmiakkijauhe. Salmiakkijauheen voi tehdä myös itse jauhamalla vaikkapa Turkinpippuri-karkkeja blenderillä tai maustemyllyllä.
Lisää kasvislientä pienissä erissä kuin tekisit risottoa. Painele seosta vispilällä, jos perunahelmet ovat tarttuneet toisiinsa. Kun risoton rakenne on sopivaa, lisää joukkoon creme fraiche, voi, savujuusto ja yrtit. Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa ripaus suolaa ja sitruunamehua. Lohko lämminsavufileestä paloja risoton päälle.