Kirjolohihampurilainen avokadosalsalla 

90 minuuttia

4 hengelle

Raikas ja kevyt kirjolohihampurilainen saa väliinsä raikasta avokadosalsaa ja pikapikkelöityä kurkkua. Kevyt jogurttikastike kruunaa kokonaisuuden.

Ainesosat

PIKKELÖIDYT KURKUT

0.5 kurkku

2 rkl valkoviinietikkaa

4 rkl sokeri

1 dl vettä

KIRJOLOHIPIHVIT

600 g Benella Kirjolohta

2 tl dijon-sinappia

1 kevätsipuli

1 dl korppujauhoja

1 kananmunan valkuainen

1 rkl sitruunamehua

suolaa

mustapippuria

AVOKADOSALSA

2 avokadoa

8 kirsikkatomaattia

0.5 chili

2 kevätsipulia

1 rkl sitruunamehua

suolaa

mustapippuria

JOGURTTIKASTIKE

1 dl jogurttia

1 rkl hunajaa

0.5 limen mehu ja kuori

suolaa

salaatinlehteä4

4 hampurilaissämpylää

VALMISTUSOHJE
  1. Leikkaa kurkusta pitkiä leveitä suikaleita esimerkiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Sekoita viinietikkaa, sokeria ja vettä kunnes sokeri on liuennut. Nosta kurkut marinoitumaan seokseen vähintään tunniksi.

  2. Poista kirjolohesta nahka ja ruodot ja leikkaa kuutioiksi. Aja puolet kirjolohesta ja dijon-sinappi tasaiseksi massaksi monitoimikoneen kutterissa. Lisää loput kirjolohet ja pyöräytä muutama kerta niin, että massaan jää hieman isompiakin paloja.

  3. Viipaloi kevätsipuli ja sekoita lohimassaan sipulit, korppujauhot, kananmunan valkuainen ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  4. Kuutioi avokadojen hedelmäliha ja kirsikkatomaatit, hienonna chili sekä kevätsipuli ja sekoita kaikki salsan aineet.

  5. Valmista jogurttikastike sekoittamalla jogurtti, hunaja, limen mehu sekä kuori ja mausta suolalla.

  6. Muotoile lohimassasta neljä pihviä ja paista pannulla juuri ja juuri kypsäksi, noin 4 minuuttia per puoli.

  7. Paahda hampurilaissämpylät, voitele pohja limejogurtilla, nosta päälle lohipihvi, salaatinlehti, avokadosalsaa ja pikkelöityä kurkkua. Tarjoile kirjolohihampurilainen heti.