Kirjolohihampurilainen avokadosalsalla
90 minuuttia
4 hengelle
Raikas ja kevyt kirjolohihampurilainen saa väliinsä raikasta avokadosalsaa ja pikapikkelöityä kurkkua. Kevyt jogurttikastike kruunaa kokonaisuuden.
90 minuuttia
4 hengelle
Raikas ja kevyt kirjolohihampurilainen saa väliinsä raikasta avokadosalsaa ja pikapikkelöityä kurkkua. Kevyt jogurttikastike kruunaa kokonaisuuden.
Ainesosat
PIKKELÖIDYT KURKUT
0.5 kurkku
2 rkl valkoviinietikkaa
4 rkl sokeri
1 dl vettä
KIRJOLOHIPIHVIT
600 g Benella Kirjolohta
2 tl dijon-sinappia
1 kevätsipuli
1 dl korppujauhoja
1 kananmunan valkuainen
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
AVOKADOSALSA
2 avokadoa
8 kirsikkatomaattia
0.5 chili
2 kevätsipulia
1 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
JOGURTTIKASTIKE
1 dl jogurttia
1 rkl hunajaa
0.5 limen mehu ja kuori
suolaa
salaatinlehteä4
4 hampurilaissämpylää
Leikkaa kurkusta pitkiä leveitä suikaleita esimerkiksi juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Sekoita viinietikkaa, sokeria ja vettä kunnes sokeri on liuennut. Nosta kurkut marinoitumaan seokseen vähintään tunniksi.
Poista kirjolohesta nahka ja ruodot ja leikkaa kuutioiksi. Aja puolet kirjolohesta ja dijon-sinappi tasaiseksi massaksi monitoimikoneen kutterissa. Lisää loput kirjolohet ja pyöräytä muutama kerta niin, että massaan jää hieman isompiakin paloja.
Viipaloi kevätsipuli ja sekoita lohimassaan sipulit, korppujauhot, kananmunan valkuainen ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Kuutioi avokadojen hedelmäliha ja kirsikkatomaatit, hienonna chili sekä kevätsipuli ja sekoita kaikki salsan aineet.
Valmista jogurttikastike sekoittamalla jogurtti, hunaja, limen mehu sekä kuori ja mausta suolalla.
Muotoile lohimassasta neljä pihviä ja paista pannulla juuri ja juuri kypsäksi, noin 4 minuuttia per puoli.
Paahda hampurilaissämpylät, voitele pohja limejogurtilla, nosta päälle lohipihvi, salaatinlehti, avokadosalsaa ja pikkelöityä kurkkua. Tarjoile kirjolohihampurilainen heti.