Rapeat kirjolohikakut ja chili-dippi
60 minuuttia
4 hengelle
Rapeat kirjolohikakut ovat variaatio amerikkalaisista rapukakuista. Kirjolohikakkujen kylkeen sopii mausteinen chili-paprikadippi ja vaikka raikas salaatti.
60 minuuttia
4 hengelle
Rapeat kirjolohikakut ovat variaatio amerikkalaisista rapukakuista. Kirjolohikakkujen kylkeen sopii mausteinen chili-paprikadippi ja vaikka raikas salaatti.
Ainesosat
4 kevätsipulia
0.5 dl hienonnettua persiljaa
2 rkl hienonnettua tilliä
200 g vaaleaa leipää
2 kananmunaa
2 rkl voita
2 rkl majoneesia
1 rkl dijon-sinappia
2 tl sitruunamehua
500 g kypsää Benella Kirjolohta
suolaa
mustapippuria
öljyä paistamiseen
DIPPI
2 dl majoneesia
1 rkl hunajaa
1 rkl savupaprikajauhetta
2 rkl sriracha-kastiketta
Aja ohueksi viipaloidut kevätsipulit, persilja ja tilli hienoksi monitoimikoneella.
Lisää paloiteltu leipä, kananmunat, pehmeä voi, majoneesi, sinappi sekä sitruunamehu ja aja tasaiseksi.
Lisää paloiteltu kypsä kirjolohi ja pyöräytä monitoimikonetta vielä muutaman kerran niin, että kirjoloheen jää isojakin palasia.
Jäähdytä massaa jääkaapissa vähintään puoli tuntia.
Sekoita kaikki dipin ainekset.
Muotoile massa 2 cm paksuiksi pihveiksi ja paista kirjolohikakut pannulla reilussa öljyssä niin, että niihin tulee rapea pinta.