Rapeat kirjolohikakut ja chili-dippi 

60 minuuttia

4 hengelle

Rapeat kirjolohikakut ovat variaatio amerikkalaisista rapukakuista. Kirjolohikakkujen kylkeen sopii mausteinen chili-paprikadippi ja vaikka raikas salaatti.

Ainesosat

4 kevätsipulia

0.5 dl hienonnettua persiljaa

2 rkl hienonnettua tilliä

200 g vaaleaa leipää

2 kananmunaa

2 rkl voita

2 rkl majoneesia

1 rkl dijon-sinappia

2 tl sitruunamehua

500 g kypsää Benella Kirjolohta

suolaa

mustapippuria

öljyä paistamiseen

DIPPI

2 dl majoneesia

1 rkl hunajaa

1 rkl savupaprikajauhetta

2 rkl sriracha-kastiketta

VALMISTUSOHJE
  1. Aja ohueksi viipaloidut kevätsipulit, persilja ja tilli hienoksi monitoimikoneella.

  2. Lisää paloiteltu leipä, kananmunat, pehmeä voi, majoneesi, sinappi sekä sitruunamehu ja aja tasaiseksi.

  3. Lisää paloiteltu kypsä kirjolohi ja pyöräytä monitoimikonetta vielä muutaman kerran niin, että kirjoloheen jää isojakin palasia.

  4. Jäähdytä massaa jääkaapissa vähintään puoli tuntia.

  5. Sekoita kaikki dipin ainekset.

  6. Muotoile massa 2 cm paksuiksi pihveiksi ja paista kirjolohikakut pannulla reilussa öljyssä niin, että niihin tulee rapea pinta.