Sitruuna-siikapasta 

30 minuuttia

2 hengelle

Sitruunalla maustettu kermainen siikapasta on nopea ja täyteläinen illallinen kahdelle. Oliivien ja parmesaanin perinteiset välimerelliset maut täydentävät vaaleaa kalaa.

Ainesosat

2 annosta tagliatelle-pastaa

1 sipuli

2 valkosipulinkynttä

öljyä

2 dl ruokakermaa

1 dl kalalientä

1 rkl sitruunamehua

1 dl kalamata-oliiveja

4-5 oksaa lehtipersiljaa

1 dl raastettua parmesaania

suolaa

mustapippuria

1 puolitettu iso Benella Siikafilee

voita

öljyä

KORISTELUUN

lehtipersiljaa

2 rkl parmesaanilastuja koristeluun

VALMISTUSOHJE
  1. Keitä pasta ohjeen mukaan.

  2. Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota öljyssä.

  3. Lisää ruokakerma, kalaliemi, sitruunamehu sekä oliivit ja keitä kasaan 5-10 minuuttia.

  4. Lisää silputtu lehtipersilja ja parmesaaniraaste, mausta suolalla ja mustapippurilla ja vähennä lämpö minimiin.

  5. Paista siikafileen puolikkaat paistinpannulla voi-öljy-seoksessa ensin nahkapuolelta kullanruskeiksi noin 2-3 minuuttia ja sitten nopeasti kypsäksi toiselta puolelta.

  6. Nosta pasta kastikkeeseen ja sekoita.

  7. Nosta siikafilee pasta-annoksen päälle ja koristele siikapasta lehtipersiljalla ja parmesaanilastuilla.