Sitruuna-siikapasta
30 minuuttia
2 hengelle
Sitruunalla maustettu kermainen siikapasta on nopea ja täyteläinen illallinen kahdelle. Oliivien ja parmesaanin perinteiset välimerelliset maut täydentävät vaaleaa kalaa.
30 minuuttia
2 hengelle
Sitruunalla maustettu kermainen siikapasta on nopea ja täyteläinen illallinen kahdelle. Oliivien ja parmesaanin perinteiset välimerelliset maut täydentävät vaaleaa kalaa.
Ainesosat
2 annosta tagliatelle-pastaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä
2 dl ruokakermaa
1 dl kalalientä
1 rkl sitruunamehua
1 dl kalamata-oliiveja
4-5 oksaa lehtipersiljaa
1 dl raastettua parmesaania
suolaa
mustapippuria
1 puolitettu iso Benella Siikafilee
voita
öljyä
KORISTELUUN
lehtipersiljaa
2 rkl parmesaanilastuja koristeluun
Keitä pasta ohjeen mukaan.
Hienonna sipuli sekä valkosipuli ja kuullota öljyssä.
Lisää ruokakerma, kalaliemi, sitruunamehu sekä oliivit ja keitä kasaan 5-10 minuuttia.
Lisää silputtu lehtipersilja ja parmesaaniraaste, mausta suolalla ja mustapippurilla ja vähennä lämpö minimiin.
Paista siikafileen puolikkaat paistinpannulla voi-öljy-seoksessa ensin nahkapuolelta kullanruskeiksi noin 2-3 minuuttia ja sitten nopeasti kypsäksi toiselta puolelta.
Nosta pasta kastikkeeseen ja sekoita.
Nosta siikafilee pasta-annoksen päälle ja koristele siikapasta lehtipersiljalla ja parmesaanilastuilla.